Abaca.dk

Elsk naturen (1)
Elsk naturen (2)
Elsk naturen (3)

Organic sex (1)
Organic sex (2)
Organic sex (3)

Tag kondomerne med hjem

Af Michael Borgen

ErantisMan kan mene, at naturens elskov bør dyrkes uden kunstige hjælpemidler. Men i en tid med AIDS og familieplanlægning vil mange vælge at bruge kondom - også i naturen.

Engelske dyreværnsorganisationer har tidligere advaret naturelskere mod at smide kondomer i naturen, idet dyr risikerede at æde dem med risiko for fordøjelsesproblemer. Herhjemme anser Foreningen til Dyrenes Beskyttelse problemet for at være uden større betydning.

Alligevel bør brugte kondomer tages med hjem og lægges i skraldespanden. Miljøstyrelsen kan ikke anbefale, at de komposteres (bortset fra indholdet naturligvis!). De eneste kondomer, der kan komposteres er dem, der er fremstillet af fåretarme. Men også her skal man huske, at fjerne den gummielastik, der sidder ved åbningen.

ErantisBlindtarme fra får/lam blev allerede i begyndelsen af sidste århundrede brugt som kondomer, og de har fordele ved på én gang at være både meget tynde og meget stærke. De er ofte lidt kortere - men rummeligere i bredden end mange andre kondomer. Da de samtidig ikke er elastiske passer de nogle mænd bedre end andre. En af de danske forhandlere af fåretarms-kondomerne, Niels Peter Flint mener, at de i princippet er stærke nok til at kunne genbruges. Han vil dog ikke anbefale genbrug, før der er foretaget forsøg.

Fåretarms-kondomer er dyre: 25-35 kr./stk. Samtidig bør de kun bruges sammen med faste partnere, idet de ikke beskytter mod AIDS.
Allergikere, der har problemer med almindelige kondomer, kan eventuelt have hjælp af fåretarms-kondomerne. Men de fleste vil kunne klare sig med at benytte det specielt allergivenlige kondom, Ramses, der kan bestilles på apoteket. Det har samtidig den fordel, at det beskytter mod AIDS.

Såvel fåretarms-kondomerne som Ramses kan købes hos det gamle antikonceptionsfirma, Abis, tlf. 33 12 22 47. Fåretarms-kondomer kan desuden købes hos Flint's. Her arbejder man desuden med at udvide sortimentet af miljøvenlige seksuelle hjælpemidler, blandt andet mekanisk optrækkelige dildoer, der sparer miljøet for unødigt batteriaffald.


Bemærk: Efter denne artikels udgivelse er Flint's lukket som forretning.

Ovenstående artikel er tidligere bragt bladet Grøn Hverdag, som er udgivet af Grønne Familier. Bladets navn er iøvrigt inspireret af det erotiske blad Cupido, som ved sin start Norge gik under navnet Hverdags Cupido (men det er der næppe mange af Grøn Hverdags læsere som ved).